Film: Into the Wild


Er zijn van die films die al jaren in de dvd-collectie van je vriend (filmverslaafd) staan, en die je toch niet kijkt. Niet dat je denkt dat de film slecht is. Helemaal niet. Je weet dat de film waarschijnlijk erg goed is. Dat zegt je vriend, dat zegt IMdBheck, zelfs Oprah zegt het. En toch heb je er geen zin in. Een langdradige film over een kerel die in zijn eentje de wildernis in trekt om te overleven. Waarvan je van te voren toch al weet hoe het afloopt (waarvoor dank, Oprah). No, thanks.

En toen was het vrijdagavond. Na een etentje bij een Italiaans restaurant besloten Vriend en ik nog een filmpje te kijken. Iets wat we normaal gesproken heel regelmatig doen, maar dat er met fulltime werken best wel bij inschiet. En toen verdween Into the Wild in de dvd-speler. Met een bak tiramisu op schoot.

Into the Wild is inderdaad een erg goede film. Prachtig gefilmd, mooi verhaal, onwaarschijnlijk goede casting en geweldige locaties. Maar het duurde even voordat de film me greep. Tot tweederde van de film (die overigens 2,5u duurt) dacht ik alleen maar: Ja, ja, bla, bla. Wat ben JIJ stom dat je onvoorbereid in je eentje naar Alaska wilt. Mother-fucking-Alaska. Waar je beesten moet doodschieten om te eten, en je adem in ijsblokjes verandert, zodra het je luchtpijp verlaat. Bovendien kon ik gewoon niet over de rotkop van Kristen Stewart heenkomen. Sorry.

Maar het laatste deel van de film greep me. Ik weet niet waarom. Er ontstaat een mooie vriendschap, het verhaal krijgt meer diepgang, en je weet dat het einde van het verhaal nadert. Alle zware tegenslagen van de hoofdpersoon voel je. Waarschijnlijk door de lange opbouw van het verhaal. En het feit dat het verhaal waargebeurd is, maakt dat de film een snaar raakt.

Aanrader? Hoewel een lange film, is het ook zeker een erg mooie film. Geen geschikte film voor meidenavondjes. Wel voor avonden waarop je een goede waargebeurde semi-artistieke film wilt zien. Zoals ik ze stiekem toch wel graag heb. Wildlife of niet.

Bron: http://lancastria.net/blog/christopher-mccandless-into-the-wild-quotes.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s