Running #8: Het meisje en de nachochips

Uitzicht

Mijn uitzicht deze week. Hardlopen zat er maar één keer in.

Er was eens een meisje dat optimistisch met hardlopen begon. Ze trok haar oude schoenen  uit de kast, keek naar het zonnetje dat voorzichtig tussen de wolken door piepte, en rende een vast rondje van 5km door Tilburg. Ze had er zin in, en was vastberaden elke keer sneller te lopen. Toen verhuisde ze naar Vriend, verderop in Tilburg. Ze moest een ander rondje vinden, maar kreeg een blessure. Een maand niet lopen was haar lot. Dit werd zelfs zes weken. Hierna, optimistisch als ze was, kocht ze nieuwe hardloopschoenen. Hele dure. En ze vond een nieuw rondje, wat ze met liefde liep. Maar toen..
Werd de motivatie steeds minder, en ging ze weer verhuizen (de vierde keer in 13 maanden). In Utrecht, kende ze geen fijne routes. Ze wist niet hoe lang en ver ze moest lopen voor ze de vijf kilometer aantikte. En daarnaast wilde ze haar been niet weer overbelasten. En oja, een andere sport erbij voor de afwisseling is wel leuk. Dus zo werd het hardlopen steeds minder vaak en minder lang (‘even een kort rondje hoorrr!’).

En toen. Toen sloeg het noodlot toe. Snotterend en ineengekrompen van de spierpijn (Bodyrock) lag ze een aantal dagen voornamelijk in bed. De hardloopschoenen vergaarden stof. Op dinsdag vond ze zichzelf zo zielig dat ze zichzelf volvrat met negerzoenen en nachochips (ja, guilty). Ze zou immers toch niet snel op vakantie gaan. De volgende dag boekte ze een last minute, met vertrek op zaterdag. Een paniekvlaag overviel haar: die nachochips, die moesten eraf!

De dag erna pakte ze haar hardloopschoenen en rende ze. Ze rende als nooit tevoren. Af en toe moest ze even stoppen vanwege teveel slijm (verkoudheid), maar ze hield de vijf kilometer goed vol. Bij terugkomst gooide ze er nog een buikspierenroutine tegenaan. En nu, de dag voor de reis, kijkt ze weifelend naar haar bikini. Misschien moet ik maar gewoon accepteren dat mijn lijf is zoals het is, dacht ze. Als ik mijn buik aanspan, lijkt het net een sixpack. Ook goed.

Hoe staat het met jullie sportschema?

Advertenties

Een gedachte over “Running #8: Het meisje en de nachochips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s