Online Hotspot: Culy.nl

culy

Valt het op dat vrijwel al mijn hotspots te maken hebben met eten? Ik hou van eten. Heel veel eten. Lekker eten. Ik schuif het af op mijn Brabantse inborst. En waar kun je dan beter zijn dan een website vol culinair genot? Van recepten, tot nieuwtjes, tot pure foodporn: Culy is your bible.
Mijn liefde voor koken bestaat eigenlijk nog niet zo lang. Een paar maanden misschien. Sinds ik een grotere keuken tot mijn beschikking heb die ik niet meer hoef te delen met familieleden/huisgenoten. Voor mijn verjaardag kreeg ik bevestiging van iets dat ik al wist: ik ben een oude trut. Ik kreeg een blender, staafmixer en grillpan. Behalve dat mijn hart een beetje huilt voor het feit dat mijn jeugd nu officieel over is, betekent dat wel dat we sindsdien lekker eten. Eindelijk kwam mijn tweewekelijkse bezoekje aan Culy eens van pas. En al snel bezocht ik Culy zeker eens in de twee of drie dagen.

Pangasiusfilet, bietencarpaccio, filodeeg? Ik geloof niet dat ik de woorden kende voordat ik Culy bezocht. Sindsdien is het mijn safeplace als ik weer eens met mijn handen zit in het haar omdat ik geen idee heb wat ik moet eten vandaag. Op Culy staat voor iedereen iets: vegetarisch, glutenvrij, toetjes, taarten, you name it: Culy’s got your back.

Monique van Loon

En wie is dan het genie achter Culy? Niet ik helaas. Maar dat is misschien wel beter ook, anders waren we nu nog steeds blijven steken bij Knorr wereldgerechten paëlla. Het culinaire brein erachter is Monique van Loon, die ik al sinds mijn dertiende/veertiende volg maar (helaas) nog nooit ontmoet heb. Zij was het die mij de eerste kans gaf om mijn schrijfsels gepubliceerd te krijgen. Over wortelbroeken en Karl Lagerfield (ja, field. Zo schreef ik dat). Needless to say keek ik als tiener wel een beetje naar haar op: ze was net als ik een simpele Brabantse met liefde voor bloggen en mode, en ontwikkelde zich tot een interneticoon. Na Minettes.nl, groeide haar website website op tot waar het nu is: Girlscene.nl. Ook Monique stond niet stil, en stopte een twee jaar terug met de website om zich te richten op haar freelance werk. En toen startte de jonge onderneemster ‘Culy’. Een website met gelikte foto’s, fijne teksten, en een goede tongue in cheek tone of voice. Een gat in de markt. Waar ook eens iets van mij op stond. Jeej!

Kennen jullie Culy?

Bron foto’s: NSMBL.nl, Culy.nl,

Advertenties

3 gedachten over “Online Hotspot: Culy.nl

  1. Pingback: Online hotspot: Girlscene.nl « writerinheels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s