Film: Larry Crowne


Een paar maanden terug zag ik overal promotiemateriaal voor een nieuwe film met Julia Roberts en Tom Hanks. En laat Tom Hanks nu net één van mijn allerfavorietste acteurs in de geschiedenis van de mensheid zijn. Tel daarbij mijn girlcrush op Julia Roberts, en je hebt een film die ik wilde zien. Waarom ik er nooit toekwam om de film te zien, weet ik niet. Maar afgelopen week kwam hij op het filmnet, en ik besloot: het is nu of nooit. Maar was de film ook zo leuk als ik verwacht had?
In het kort: Nee. Ik zag van te voren al dat de film een 5,9 kreeg op IMDB. Maar ik dacht: een romantische komedie met twee van zulke goede acteurs… Hoe slecht kan dat nou zijn?

Het verhaal gaat over Larry Crowne, die zijn baan verliest, en besluit naar de universiteit te gaan zodat hij in het vervolg een betere kans heeft om bezuinigingen te overleven. Daar raakt hij bevriend met de ‘in crowd’, en krijgt Mercedes als lerares. Mercedes (Julia Roberts) is een cynische bittere vrouw die tegen haar zin in lesgeeft, terwijl thuis haar echtgenoot zich de hele dag zit af te rukken op porno.

Laat ik positief beginnen. Tom Hanks en Julia Roberts zijn allebei echt goede acteurs. Je gelooft hun karakters meteen, en dan vooral die van Julia. Ze speelt echt een nare cynische vrouw, die je na een tijdje een goede klap voor haar kop wilt geven. En Tom Hanks is gewoon Tom Hanks: die wil je de hele tijd knuffelen.


Maar het verhaal. Tja. Dat stelt niets voor. Er zit totaal geen lijn in. Het gaat nergens heen. Er beginnen allemaal verhaallijntjes die nooit afgemaakt worden (heel irritant), en de karakters om hem heen worden niet echt uitgediept. Ze worden er zonder bepaald doel  ingestopt. Het lijkt alsof niemand echt moeite heeft gedaan om na te denken over wat nou een goed verhaal zou maken, jammer genoeg.

Daarentegen is het wel een vrolijke film. Hij is prima als achtergrondfilm voor een avond kletsen met vriendinnen. Of als je gewoon lekker chocola wilt eten in bed, en iets zoekt om mee te ontspannen, dan is ‘Larry Crowne’ een film die een glimlach op je gezicht brengt. Maar meer dan dat is het niet. En dat is prima.

Heb jij Larry Crowne gezien?
Bron foto’s: film1.nl, filmofilia.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s