Hotspot: Zinnia


Één van de eerste keren dat Vriend en ik naar ons nieuwe huisje in Utrecht reden, zagen we een groot park aan onze rechterkant. Daarin stond een vierkant glazen gebouw, verlicht met roze en paarse lampen. Het geheel zag er heel hip en gezellig uit. ‘Zinnia’ heette het, en een kleine zoektocht wees uit dat het ging om een Aziatisch restaurant waar je ook all you can eat sushi had. My favorite. We besloten, na het zien van Jiro Dreams of Sushi, bij Zinnia sushi te eten. Maar is dat wat?
Qua uiterlijk ziet het restaurant er heel chique uit. Een grote stijlvolle bar, en de architectuur is prachtig. Maar binnen blijkt het al gauw een vrij ruime zaal te zijn, waar overal tafeltjes staan, en in de hoek een buffet. Nu hoefden wij daar niet van te eten, maar het is wel wat ongezellig om naar te kijken. We kregen een mandje kroepoek op tafel, en konden bestellen van een kaart. De service was prima. De sushi werd snel gebracht, maar het duurde soms wat lang voordat werd opgemerkt dat onze glazen leeg waren, of dat de sushi op was.


De sushi zelf is niet de beste sushi die ik in Utrecht gehad heb, maar het is opzich prima. Vooral de rolls zijn goed! De nigiri daarentegen, vond ik niet zo goed. De vis had weinig smaak, en daar moet je het bij nigiri toch van hebben. De andere hapjes waren gelukkig wel prima. Mocht je een sushitent zoeken in Utrecht waar je gezellig uit eten wilt gaan? Ik zou eerst Sushi Qube aanraden, maar Zinnia is zeker niet slecht. Wel een minpuntje: de hoofdober wist niet eens van het bestaan van Jiro (de beste sushichef ter wereld) af. Dan ben je niet echt op de hoogte van je vakgebied. Maar misschien is het buffet wel heel erg lekker…

Hebben jullie er wel eens gegeten?

Bron foto’s: Matthijs Roumen via Flickr, m.dichtbij.nl

Advertenties

2 gedachten over “Hotspot: Zinnia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s