Hotspot: Café Olivier


Gister had ik een interview voor een landelijk tijdschrift. Na lang zoeken kwamen we samen in een prima klein cafeetje. Maar na het interview moest ik nog een cadeau hebben voor een bruiloft waar ik diezelfde avond nog heen ging. Vriend en ik werkten ons hongerig door de H&M, en streken daarna neer om te lunchen. Bij Café Olivier, vlakbij Utrecht Centraal Station. Was dat lekker?

Ik was er al eens eerder geweest (ook voor een interview, toevallig genoeg), dus was het mijn idee om er te gaan lunchen. Vriend zei toen we voor het gebouw stonden: ‘Ja, zo’n lekker rustig klein tentje’. Ik grijnsde, en liep naar binnen. We namen plaats aan een tafeltje en zijn mond viel open. Zijn ogen wisten niet waar hij moest kijken. Het hoge gewelfde kerkplafond? Het orgel tegen de muur? De bourgondische stijl waarin het was ingericht? Wij (Brabanders van origine) voelden ons er meteen thuis.

Goedkoop is café Olivier niet, zal ik je alvast vertellen. Voor een verse jus d’orange betaal je meer dan drie euro, en de tosti’s kosten gemiddeld zeven euro. Maargoed, zo nu en dan ga je even lunchen en dan wil je het ook GOED doen. Vriend nam dus een croque madame (met ham, kaas, spiegelei), en ik een croque d’anvers (met gerookte kip, kaas en avocadomouse). Ik wilde er een foto van maken, maar onze telefoons waren allebei leeg, helaas. Godzijdank vond ik er een plaatje van op internet.

Wat we kregen was een tosti van twee dikke (ECHT dikke!) plakken witbrood. Daartussen zat in mijn geval, de lekkerste tostivulling die ik ooit op heb. De combinatie van brood, kaas, gerookte kip en avocadomousse deed me totaal vergeten dat ik ook ketchup had gekregen. Wat een goddelijke combinatie! Zelfs Vriend was jaloers, toen hij een hapje proefde. De liefde voor Olivier bekoelde lichtelijk toen we twintig euro voor een lunch moesten afrekenen, maargoed. Kwaliteit kost geld, zullen we maar zeggen.


Zoek je dus een keer een lekker lunchtentje nabij Utrecht Centraal? Dan raad ik je zeker de Croque D’Anvers van Café Olivier aan!

Ben jij er wel eens geweest?

Bron foto: youropi.com, 12nl.blogspot.com, foodspotting.com

Advertenties

8 gedachten over “Hotspot: Café Olivier

  1. Beste Writerinheels,
    Hartelijk dank voor uw bezoek aan Olivier! Erg leuk stuk heeft u geschreven, daarvoor wil ik u graag bij deze bedanken. De Croque d’Anvers voelt zich erg gevleid en ligt blij smeulend weer in de oven.
    Vriendelijke groet, Olivier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s