Film: Despicable Me

Ik schrijf niet zo vaak over animatiefilms. Afgezien van deze animatiefilm, heb ik er zelfs nog nooit over geschreven. Nu lijkt het alsof ik ze nooit kijk, maar dat zou een leugen zijn. Animatiefilms zijn namelijk mijn grote filmliefde. Een liefde die ik met mijn gezin deel. Toen ik nog thuiswoonde gingen we eens in de paar maanden naar de film. En dat was dan altijd een animatiefilm. Dit omdat niet alleen mijn zusje en ik ze leuk vonden, maar ook mijn ouders er erg van konden genieten. Nu ik op mezelf woon, kijk ik nog steeds regelmatig animatiefilms. Één van mijn favorieten is Despicable Me, die ik inmiddels ook op dvd heb. Je leven is niet compleet als je de film niet ziet.

Despicable me gaat over überslechterik Gru, die er samen met zijn leger van minions (cute!) alles aan doet om de grootste slechterik ter wereld te zijn. Met Gru’s zaken staat het er niet goed voor: hij wordt aan alle kanten voorbij gestreefd door nieuwe hippere slechteriken. Dus komt hij met een ambitieus plan: de maan stelen. Daarvoor heeft hij een krimpstraal nodig, die alleen zijn grootste vijand Vector bezit. Maar hoe komt hij binnen in die superbeveiligde koepel waarin Vector woont? Als drie weesmeisjes aanbellen om koekjes te verkopen bij Vector, smeed Gru een plan: hij adopteert de meisjes. Puur als onderdeel van zijn plan om bij Vector binnen te komen. Maar na een tijdje merkt hij dat het toch best leuk is om vader te zijn voor de meisjes. Hoe kan hij zijn ambitieuze plannen als slechterik combineren met het vaderschap?

Despicable Me is geweldig. De humor is zowel voor kinderen als volwassenen aansprekend. De poppetjes zijn geweldig, er zitten meerdere lagen in het karakter Gru, de stemcasting is briljant (Steve Carell als slechterik!), en het verhaal van een überslechterik is natuurlijk hilarisch en origineel. Ik kan dan ook niet wachten tot er een deel twee komt, die volgens planning begin volgend jaar in de bioscoop draait. De hele film zit gewoon slim in elkaar. Je zult je geen moment vervelen.

Als je bang bent dat de film te kinderlijk is, kan ik je geruststellen. De film is niet van Disney-niveau. Er zitten volwassen grappen in, en besides… animatiefilms moet je ook niet kijken met de intentie nieuwe dingen te leren over de wereld. Sit back and enjoy!

Wat is jullie favoriete animatiefilm?

Bron foto’s: filmtrend.nl, collider.com

Advertenties

4 gedachten over “Film: Despicable Me

  1. Erg leuke film ja! Mijn favoriete animatiefilms zijn alle Disney-Pixars (vooral WALL-E, die móet je ook gezien hebben), Megamind, Cloudy with a chance of meatballs en Horton Hears a Who. Geen kinderachtige films, er zitten veel grappen in die alleen volwassenen begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s