DIY: The awesomeness of 2013-jar

Rond Oud en Nieuw zag ik een plaatje voorbijkomen. Op het plaatje stond alleen tekst. Er stond iets in de trant van ‘Schrijf alle gave dingen op die gebeuren in 2013 en stop ze in een pot. Open die pot op oudejaarsavond 2013 en zie wat voor mooie dingen er allemaal dit jaar gebeurd zijn’. Ik vond dat zo’n gaaf idee dat ik besloot het gewoon te gaan doen. Want hoe moeilijk is het nou helemaal? Hier is dus mijn pot, en mijn instructies hoe je hem kan maken!
Het maken van zo’n herinneringen-pot is super makkelijk. Je koopt een paar kleine dingen en bent ready to go!

– Een pot
– Gekleurd papier
– Secondelijm
– Labeltjes
– Pen

Ik ga ervan uit dat je ergens wel een pen hebt, maar je zou ook een glitterpen of een pen in een leuke kleur kunnen gebruiken, als je dat wilt. Ik gebruik gewoon een pen die voor handen is. Je kunt natuurlijk ook gewoon wit lijntjespapier gebruiken voor in de pot, maar het staat wel vrolijk als je gekleurd papier haalt. Ik haalde de mijne bij Albert Heijn voor iets van €2.50. Secondelijm heb je heel goedkoop bij de Action, voor minder dan een euro.

Een pot wordt nog de grootste zoektocht. Ik kocht er eentje bij Xenos. Eigenlijk vond ik ze geen van allen goed. Te groot, te klein, verkeerde vorm, verkeerde opdruk, wat dan ook. Ik besloot na een tijdje maar gewoon een simpele pot mee te nemen. Misschien is hij wat aan de  kleine kant, maar dat gaan we vanzelf zien zodra het jaar verstrijkt. Laten we maar hopen dat ‘ie te klein is 🙂

De pot kostte geloof ik iets van drie euro bij Xenos. Het groen gestreepte versierpapier zat er al bij.  Het labeltje waar ik ‘2013’ op schreef downloadde ik ergens, maar ik weet niet meer waar. Ik kon de link niet meer terugvinden, sorry! Hier kun je er trouwens ook veel vinden. Gratis en voor niets. Alleen even uitknippen, er op schrijven wat je wilt, plakken, et voilà.

Het concept is simpel. Elke keer dat er iets geweldigs gebeurt, moet je dat op een briefje schrijven en in de pot doen. Niet alle pietepeuterige dingetjes, maar de grotere dingen. Natuurlijk herinner je je die vakantie naar Italië wel, maar misschien niet dat ijsje dat je at op de toren van Pisa. Of die dag dat je een e-mail kreeg om je uit te nodigen voor een gave sollicitatie. Dat soort dingen schrijf je op. Of, eigenlijk… wat jij wilt. Als jij een pot wilt vol met briefjes ‘heerlijke goulashsoep op vanavond’, dan is dat ook prima. Het is jouw pot. Stop je briefje er in en have fun!

Je eigen ‘Mooie momenten van 2013’-pot is klaar!

Ga jij zo’n pot maken?

De foto heb ik zelf gemaakt, en de copyright ligt dus ook bij mijzelf. De foto publiceren zonder mijn toestemming is dan ook niet toegestaan.

Advertenties

11 gedachten over “DIY: The awesomeness of 2013-jar

  1. Aah Milou haha, ik heb er ook eentje. Zag denk ik hetzelfde als jij op Facebook 🙂 ik heb er al heel wat briefjes in zitten! En maandag de 21ste komt er nog eentje bij denk ik 😛

    Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s