Recept: Rode linzensoep

Als er iets is wat ik geweldig vind aan vegetariër (blog komt nog!) zijn is dat ik eindelijk echt leer koken. Ik gebruik ineens ingrediënten die ik nooit eerder gebruikte, en leer nieuwe recepten kennen. Zo ook dit recept voor rode linzensoep dat ik namaakte. Het was zo ontzettend heerlijk (en makkelijk!) dat ik het met je MOET delen.
Benodigdheden voor zo’n vier/vijf/zes kommen soep (afhankelijk van de grootte van je kom):

175 gram rode linzen (schoongespoeld)
1 grote ui
3 tenen knoflook
Twee bouillonblokjes
Eetlepel tomatenpuree
Flinke klont sojaboter
1 zoete aardappel
1 grote wortel
4 theelepels paprikapoeder
4 theelepels komijnzaad

Schil alle groenten, en snij het in blokjes. Was de linzen schoon, totdat er geen wit water meer afkomt. Fruit de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig wordt. Doe er dan vijf mokken kokend water bij. Handig is als je water opwarmt in de waterkoker.

Gooi dan alles erbij, op de tomatenpuree, boter en komijnzaad na. Laat het op een zacht pitje ongeveer een uur koken. Na dat uur verwarm je in een steelpannetje het komijnzaad. Als dat begint te ruiken doe je de sojaboter erbij, wat samen moet vermengen. Als laatste doe je de eetlepel tomatenpuree erbij, wat je er ook mee vermengt, en dan gooi je het bij de rest van de soep. Pureer met een staafmixer en je bent klaar!

Heerlijk met een naanbrood maar ook zonder. Echt een superlekker en gezond recept. Enjoy!

Ga jij dit recept maken?

Advertenties

3 gedachten over “Recept: Rode linzensoep

  1. Pingback: Recept: Rode linzensoep met een variatie | writerinheels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s