Recept: Superhealthy Boerenkoolsmoothie

Een boerenkoolsmoothie? Jullie zullen me vast voor gek verklaren nu. Maar dan verklaar ik jullie dubbel gek, want de smoothie is én hartstikke lekker én hartstikke gezond. Twee redenen om hem zo snel mogelijk te maken dus!
Benodigdheden voor 2 personen:
– 4 handjes boerenkool
– Ongeveer 400/500 ml Coconut water (ik heb die van Healthy People)
– 1 halve avocado
– 1 halve appel
– 1 halve banaan
– 1 kwart mango

Het is super simpel. Je snijdt gewoon alles in stukjes en gooit het in de blender. Begin altijd met de vloeistoffen, in dit geval het kokoswater. Mocht je de smoothie te ‘dik’ vinden, dan kun je hem vloeibaarder maken door wat meer (kokos)water toe te voegen. Van dit recept kun je makkelijk twee tot tweeënhalf glas (als op de foto) per persoon drinken. Het is ook te bewaren in de koelkast!

Boerenkool?!
Boerenkool is een ware superfood, met zijn bron aan vitamines: A,B,C,E en K! Boerenkool is zelfs één van de gezondste groentes die er is. En jij maar denken dat je het alleen als stampotvoedsel kan eten. Nee, boerenkool bevat stoffen die helpen kankercellen te bestrijden, je botten sterker maken, en het helpt je lichaam om alle gifstoffen in je lijf kwijt te raken. Het is nog goed voor meer dingen. Zo heeft het meer ijzer dan veel soorten vlees, het geeft je een lager cholesterol, het is goed voor je immuunsysteem (goodbye griep!) en bevat per calorie meer gram calcium dan melk (!). Allemaal redenen dus om het zo vaak mogelijk te eten.

Heb jij wel eens een groene smoothie gemaakt?

Foto’s: Made by me.

Advertenties

2 gedachten over “Recept: Superhealthy Boerenkoolsmoothie

  1. Ik heb ontbeten met een green smoothie met spinazie vandaag. Ik krijg bijna geen hap weg door de zenuwen voor een afspraak vanochtend en gooide een handje spinazie, banaan en wat yoghurt in de smoothiemaker (ideaal ding!), simpel, easy en lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s