Recept: Gevulde paprika

Één van de vegaklassiekers in ons huis is de gevulde paprika. Maar dan niet met rijst of bonen, nee, maar met onder andere vegagehakt. Supersimpel en superlekker. Elke keer zijn vriend en ik weer verbaasd hoe lekker het is. Het is eigenlijk een variant op het aardappel, groenten, vlees-verhaal, maar dan vega!

Ps. Ik wilde een weekly diary oploaden, maar op een of andere manier verstuurden mijn foto’s niet van mijn telefoon. K*tding. Die hou je nog te goed dus!

Benodigdheden voor 2 personen:
2 grote gele parika’s (geen rode, die zijn te sterk van smaak)
1 verpakking vegagehakt van de albert heijn (Die is het lekkerst, mjam. En dan bedoel ik niet die van tofu, ook al werkt die ook gewoon prima)
1 ui
Half bakje champignons
Half zakje strooikaas
Aardappelschijfjes (of wat voor aardappelen je dan ook wilt)

Snij de ui en champignons in stukjes en bak ze samen met het gehakt een paar minuutjes aan. Snij vervolgens de parpika zo dat je het ‘dekseltje’ er af kan tillen, en zorg dat de witte vliesjes en pitjes verwijderd worden. Wat je dus over houdt is een holle paprika met een bovenkantje waar geen gezwel met pitten meer aanzit. Vul vervolgens de paprika met wat gehaktmengsel, strooi er wat kaas in, doe nog wat gehaktmengsel erin en eindig met laag kaas. Zet nu het ‘dekseltje’ erop en doe zo’n 15-20 minuten in de oven op 220 graden. Wat je over hebt van het gehaktmengsel kun je in een ovenschaal doen met een beetje strooikaas. Bak de aardappeltjes en voilà: klaar is je heerlijke maaltijd.

Maak je wel eens gevulde paprika?

Advertenties

2 gedachten over “Recept: Gevulde paprika

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s