DIY: Smoothiezakken

Een paar weken terug nam ik elke dag een groene smoothie. Heerlijk, en super gezond. Ik voelde me er goed bij, want het was ook een prettig idee dat je met twee glazen van die smoothie al vrijwel alle vitaminen binnenhad die je nodig hebt op een dag. En omdat die glazen best vullen, ga je vanzelf minder snacken. Bonuspunten dus. Maar het is wel enorm veel werk om alles te snijden voor zo’n smoothie. Dus kwam ik via Beautylab op het idee om zelf smoothiezakken te maken, en die in te vriezen, waardoor je daarna voor de rest van de week smoothies hebt. Ideaal!

Wat je nodig hebt:
Diepvrieszakken
Fruit naar smaak
Groenten naar smaak
Mes
Snijplank
Vriezer
Blender

Ik maakte vier smoothiezakken. Daarin stopte ik in totaal (alles wat ik nog in mijn koelkast had liggen):
1 mango. 3 bananen. 4 mandarijnen. 1 appel. 2 avocado’s. Een handvol kersen. Acht volle handen spinazie. Acht eetlepels gebroken lijnzaad.

Dat houdt dus in dat je per smoothiezak drinkt:
1/4 mango, 1 banaan (exclusief ÊÊn zak, maar daar zaten meer kersen in), 1 mandarijn. 1/4 appel. 1/2 avocado. Twee handen spinazie. Twee eetlepels lijnzaad en wat kersen. Supergezond!

Maar er moet toch ook vloeistof bij, hoor ik je vragen? Dat klopt. Ik gebruik zelf kokoswater met ananas van Healthy People. Heel erg gezond, en erg lekker want het geeft een exotisch smaakje aan je smoothie. Ik zou je aanraden om zoiets te gebruiken, of anders water. De smoothie is al vrij dik van zichzelf, dus met yoghurt lijkt me dat NOG veel dikker wordt.

En hoe werkt dat dan? Als je alles in stukjes hebt gesneden, gooi je het in de zakken, en doe je ze in de vriezer (exclusief kokoswater). Haal de avond voordat je een smoothie wilt maken de zak uit de vriezer en leg ‘m in de koelkast. Dit maakt het makkelijker voor je blender om het te verwerken. De eerste keer hadden wij hem gewoon rechtstreeks uit de vriezer gepakt en duurde het blenden alsnog erg lang. Als hij uit de koelkast komt, gaat het probleemloos omdat het fruit zachter is. Gooi op de ochtend zelf de inhoud van de zak en wat vloeistof in een blender, blend, et voila! Gezonde smoothie!

Hoe relaxed… als je dit gewoon eens per week doet, dan ben je misschien een half uurtje kwijt (tenzij je besluit een mango te slachten), en heb je de rest van de week gezonde smoothies!

Maak jij wel eens smoothiezakken?

Advertenties

6 gedachten over “DIY: Smoothiezakken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s