Hotspot: Lokaal Zeven

Ooit, in een ver ver verleden, woonde ik in Tilburg. Dat is eigenlijk nog geen jaar geleden, maar zo voelt het wel. Zo nu en dan kom ik er nog eens, en dan het liefst om er een hapje te eten of om bekenden te zien. Afgelopen week kon ik beiden doen. Ik ging met mijn twee beste vriendinnetjes een hapje eten. En wat koos ik, als nieuwbakken vegetariër? Één van mijn favoriete tentjes: Lokaal Zeven.

Het interieur van Lokaal Zeven is werkelijkwaar fantastisch. Het is in de stijl van een klaslokaal, inclusief aap-noot-mies-schema aan de muur. Maar dan met Tilburgse woorden. Ook de menukaart ziet er uit als een schoolschriftje. Maar basischoolniveau kent het restaurant verder niet. Het eten en de sfeer is er heerlijk.

Ik was benieuwd of ik als ex-vleeseter ook iets lekkers op de kaart zou kunnen vinden. Want toen ik nog wel vlees at, ging ik standaard voor een saté of een biefstuk. Altijd goed. Nu had ik eigenlijk maar keuze uit twee dingen: een risotto met paddenstoelen of een vegetarische burrito. Allebei dingen die ik zelf ook kan maken, wat ik dan ook regelmatig doe. Maar dat mag de pret niet drukken. Ik nam de tweede, met verse guacemole. Wat een maaltijd! Ik kreeg een gigantische wrap, volgestopt met groenten. Eroverheen kaas, erbij salsasaus en guacemole. En dat was echt heerlijk! De prijs was ook super. Ik geloof dat ik 12 euro betaalde voor mijn gerecht. Mijn twee vriendinnen waren allebei minstens drie euro duurder uit, en kregen aanmerkelijk minder. Tsja, soms heb je als vegetariër geluk ;-).

Als toetje nam ik een brownie. Ik eet eigenlijk zo mijn mogelijk suiker tegenwoordig, maar af en toe zondigen mag, vind ik. Wederom kreeg ik een gigantisch exemplaar. Goede Brabantse porties, dus. En wat was ‘ie lekker! Nog warm, met een dikke toef slagroom. Ik wou dat er nooit een einde aan zou komen, maar helaas. Ik zat nog drie dagen vol naderhand, overigens. Mocht je een speciaal biertje willen, een lekkere lunch, of een borrelhapje, dan kun je daarbij ook bij Lokaal Zeven terecht. Het is echt een sfeervol tentje, waar je voor een heel redelijke prijs erg smaakvol kan eten. Ik vond allebei mijn gerechten echte aanraders!

Komen jullie wel eens bij Lokaal Zeven?

Bron foto: inyourpocket.com

Advertenties

6 gedachten over “Hotspot: Lokaal Zeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s