Recept: Peanut Butter Fudge

DSC_1163bewerkt
Eigenlijk hou ik helemaal niet van pindakaas. Vreemd in een land waar Calvé wordt gezien als hoofdmotor voor topsporters (*cue Pieter van der Hoogenband-reclame*). Maar ik heb er nooit van gehouden. Vond het niet zoet genoeg, denk ik. Toch probeerde ik de laatste tijd steeds vaker dingen uit met pindakaas, omdat het toch een redelijk gezonde snack is voor je. En dus was ik dan ook heel erg benieuwd naar dit Peanut Butte fudge recept, wat niet alleen super simpel is, maar ook binnen no time klaar. Seriously, zelfs een ongeboren baby zou dit kunnen maken, het is zo makkelijk! Een heerlijk bevroren snackje voor na je avondeten!

Het recept komt oorspronkelijk van de fantastische blog detoxinista.com. Credits voor haar dus!

Benodigdheden:
1/2 cup pindakaas, het liefst biologisch
1 eetlepel agavesiroop
1/2 theelepel vanille-essence
snufje zeezout (als je biologische pindakaas gebruikt, anders weglaten)
2 eetlepels coconut oil

DSC_1160bewerkt

En laat het kookfeest beginnen: Mix alle ingredienten in een kom bij elkaar, en roer ze totdat het één massa is. Leg nu in een ovenschaal een velletje bakpapier, en schep hierop het mengsel. Zet een half uur in de vriezer, en klaar ben je! Met dit recept maak je ongeveer twaalf stukjes fudge, afhankelijk van hoe groot je ze maakt (ik had er eerst zes en besloot ze toen kleiner te maken). Bewaar deze heerlijke fudge-stukjes wel in de vriezer, anders smelten ze!

DSC_1152bewerkt
Ook super lekker met framboosjes erbij!

Ga jij dit recept maken?

Advertenties

8 gedachten over “Recept: Peanut Butter Fudge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s