Recept: Vegan & glutenvrije Amandelmeelkoekjes

DSC_1333bewerktBakken is nog niet zo makkelijk als je én glutenvrij en veganistisch wilt eten. Niet dat ik altijd zo eet (ik ben niet allergisch voor gluten en eet meestal ook niet vegan), maar soms vind ik het leuk om hiermee te experimenteren. Zo verzon ik dan ook deze simpele basic amandelmeelkoekjes. Binnen no time klaar, en zeker lekker (vooral als je ze niet laat aanbranden, zoals ik deed met een deel).DSC_1344bewerkt

Benodigdheden:
1 cup amandelmeel
1 lijnzaadei
1 eetlepel kokosolie
0,5 eetlepel vanille essence
Agavesiroop naar smaak
Snuf zout

Het lijnzaadei maak je door 1 eetlepel gebroken lijnzaad (het liefst zelf gemalen) te vermengen met 3 eetlepels water. Zet dit in de koelkast voor minstens een kwartier, tot het een gel-achtige textuur krijgt en lijkt op de textuur van een ei. Meng nu de amandelmeel met het lijnzaadei, kokosolie en vanille essence. Voeg agavesiroop toe naar smaak. Eventueel kun je nu nog andere dingen toevoegen, zoals chocolate chips, noten, cacaopoeder, enzovoort. Druk de koekjes op een bakplaat. Bak tien minuten op 175 graden. Hou ze goed in de gaten, dat ze niet verbranden. Enjoy!

DSC_1337bewerkt

Maak jij wel eens glutenvrije koekjes?

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Vegan & glutenvrije Amandelmeelkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s