Hotspot: Bobbie Beer

Vrijdagavond. Het is koud, nat, en ik heb honger. De klok wijst half negen ’s avonds aan en ik bevind me in Almere. Een plek waar ik nooit eerder was en waar ik, gebaseerd op wat ik er aantrof, ook niet direct naar terug hoef. Maar ik was er. En ik moest iets eten, want zonder eten naar bed gaan staat voor mij gelijk aan een rondje bootcampen in de hel. I love my food. En na een snelle wandeling in het centrum leer je dat je als vegetariër weinig keus hebt (ik zag Burger King, KFC en een frietzaak). We belandden bij Bobbie Beer, een -voor mij nieuwe- keten tegenover de schouwburg. De verwachtingen waren niet hoog gespannen.

De hele zaak is duidelijk gericht op kinderen, met het berenthema. Prima, ik verwachtte niet veel. Ik wilde alleen maar redelijk goedkoop eten. En een tikje gezond. Ik koos de groentenburger van het menu, Vriend de red snapper. Wat ik kon verwachten? Een groentenburger met frietjes en warme groenten. Ik ben geen groot fan van groentenburgers (ze zijn meestal redelijk smakeloos), maar dacht gezien de andere opties op het menu (voornamelijk spareribs en andere friet-gerechten) dat friet hier een betere optie zou zijn dan een lasagne of gebakken camembert.

De friet was inderdaad best smaakvol, als je er een beetje zout over heen hebt gedaan. De groentenburgers waren weinig bijzonder. Gepaneerde driehoeken gevuld met een groentenmengsel waarvan mijn hart geen dansje maakte. Ik kreeg er twee, en heb een halve laten liggen (grote porties zijn niet altijd beter, restauranthouders). De warme groenten waren echter het meest lachwekkende wat ik ooit van mijn leven zag. Of eigenlijk: traanopwekkende. Een mengseltje van klein gesneden snijbonen en wortel. Gekookt. Ongekruid.

Lieve Bobbie Beer. Ik snap dat groenten jullie niet veel interesseert. En de doelgroep van jullie restaurant (kinderen) ook niet. Maar sommige mensen willen wel graag groenten eten. Het zou fijn zijn als jullie ze dan op zijn minst een beetje roerbakten met wat kruiden, in plaats van dit treurige ongekruide doorgekookte mengsel wat zich op mijn bord bevond. Ik kan zelf een beter groentenmengsel maken (om het ‘warme groenten’ te noemen en slechts wortel en snijboon te serveren is een tweede verhaal). Jammer, ik was teleurgesteld. Onze vrolijke serveerster, die ons in het begin vriendelijk hielp, liet ons daarna nog een half uur met onze borden voor ons zitten toen we klaar waren. We zijn zelf maar opgestaan om af te rekenen.

Ongetwijfeld een prima restaurant als je kinderen hebt en geen vegetariër bent. Maar als je geen vlees eet, van lekker eten houdt, en zelfs niet te hoge verwachtingen hebt van te voren, dan zou ik hier niet gaan eten. Sorry. Ik kom hier nooit meer terug.

Eten jullie wel eens bij Bobbie Beer?

Ps. Wel punten voor de bekleding van het restaurant. Die schattige teddyberen aan de muur vond ik erg leuk.

Bron foto: beren.nl

Advertenties

4 gedachten over “Hotspot: Bobbie Beer

  1. Ik eet echt heel vaak bij Bobbie Beer, maar meer omdat het tegenover de bioscoop zit. Dan ga ik met vriendinnen voor de film even gezellig eten bij Bobbie en daarna naar de bioscoop. Het eten vind ik best wel aardig, maar dan ook vooral omdat ik een vleeseter ben haha! Bij het restaurant krijg je echt gigantische porties! En het is goedkoop. Dat zijn eigenlijk de redenen waarom ik er eet. Voor de groenten hoef je het inderdaad niet te doen, die komen volgens mij rechtstreeks uit een blik in de magnetron. En als je echt voor de kwaliteit wil gaan, ga ik toch liever naar een ander restaurant zoals de Italiaan of een kleine bistro die ook in de stad zitten.

  2. Ik ben 1x bij ‘een beer’ naar binnen gelopen maar toen de serveerster kwam aanlopen ben ik weer opgestaan. In een zaak met zoveel knuffels aan de muur kan ik niet lekker eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s